Als mensen je stress bezorgen...

Posted by U-MAN on 2-apr-2019 16:48:22

Als mensen je stress bezorgen...

Posted by U-MAN on 2-apr-2019 16:48:22

Je hoort het rechts en links wel eens of je maakt het misschien zelf mee. Er zijn heden ten dage nogal wat mensen met stress. En, neen, het zijn niet de muren van je kantoor die je stress bezorgen, of de zitbank bij je thuis, of de plant in de woonkamer. Het zit hem daar niet. Het zijn voornamelijk mensen die je stress bezorgen.  

Waaraan merk je nu dat iemand met stress te maken heeft? Hier volgt een kleine bloemlezing van uitingen die erop wijzen dat er van stress sprake is in het dagelijkse leven:

               -   “Die medewerker haalt me het bloed onder mijn nagels vandaan.”

               -    “Ik zie mijn kinderen heel graag maar soms zou ik hen achter het behang willen plakken.”

        -    “Mijn baas jaagt me zo nu en dan wel in de gordijnen.”

                -   “Je houdt het niet voor mogelijk, mijn recentste aanwerving noteert letterlijk elke minuut die
hij langer werkt.”

               -    “Ik ben echt een perfectionist, ik zet mezelf aardig onder druk.”

Enz.

Als mensen je stress bezorgen kan je verkiezen om als kluizenaar te gaan leven of je zou op de achterkant van de maan kunnen gaan wonen. Of die oplossingen ook doenbaar en leefbaar en zijn, blijft een heel grote vraag.

Gelukkig is er een oplossing die véél eenvoudiger is én die wel werkt: mensenkennis opdoen. Hiermee bereik je twee vliegen in één klap. Je zal de mensen in je omgeving beter leren begrijpen en zo te weten komen hoe je best met hen omgaat. Je zal ook beter weten met wie je je moet omringen en vooral met wie niet.  Bovendien leer je ook jezelf beter kennen en begrijpen. Je komt er sterker uit en zal daardoor minder gemakkelijk uit je lood geslagen worden door anderen.

Je kan reeds heel wat mensenkennis opdoen door de tweedaagse communicatie workshop te volgen bij U-MAN Belgium in Mechelen of in Gentbrugge. Meer details over hoe mensen in mekaar zitten en waarom ze doen wat ze doen, leer je in de Team 1 cursus “Het begrip van de menselijke factor in de onderneming” en in de workshop “Efficiënt Rekruteren”.  

Wil je weten hoe sterk je bent als medewerker/leider, en welke de bronnen van stress in je leven zijn, klik dan hier voor een analyse of bel naar 015/43.66.20 voor een afspraak.

Title of the document